Tämä pastaresepti on taas yksi niistä ”Ou mai kaat, pitää saada ruokaa heti” kokeiluista. Ja lopputulos oli niin hyvä, että se mielestäni ansaitsee tulla julkiseksi.
Minä ainakin äitinä (ja ihmisenä) kaipaan välillä suurta helpotusta kokkailuihin. Helpotusta niin foodpreppiin kuin aikatauluihin. Mutta silti en haluaisi tinkiä ruoan laadusta, ravintoaineista tai mausta. Mahdoton yhtälö? Nope!
Nimittäin tässä se on, terveellisempi pikapasta, joka maistuu niin vegaaneille, gluteenittomille hepuille, kiireisille, maidottomille ja niin edelleen. You know.
TERVEELLISEMPI PIKAPASTA
RESEPTI
2 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia
Ainekset
250 grammaa (kuivapaino) punaista luomu linssipastaa
2 rkl punaista pestoa (vegaanista, valitse sellainen, jossa on fiksut raaka-aineet)
puolikas puntti tuoretta basilikaa hienonnettuna
10 kirsikkatomaattia pilkottuina
(versosalaattia ja ravintohiivahutaleita tarjoiluun)
Tee näin
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Omani kypsyi 6-8 minuutissa. Hienonna sillä aikaa basilika ja tomaatit. Valuta kypsä pasta ja laita takaisin kattilaan.
Sekoita kattilaan 2 rkl punaista pestoa, basilikat ja pilkotut kirsikkatomaatit. Annostele lautasille. Ripottele päälle versosalaattia ja ravintohiivahiutaleita.
Valmis! Aikaa meni 10 minuuttia ja tiskiä yksi kattila. Nauti heti, koska linssipasta kovettuu jäähtyessään. Maukkaita pastahetkiä!
Lotta