5 raaka-aineen herkkusienicurry

Jep, tässä sitä taas on, nimittäin ruokaa sieniystäville. Tai sienihulluille, niin kuin minä. Olen hehkuttanut sieniä aikaisemminkin ja aion takuulla hehkuttaa jatkossakin. Ne on vaan niin superia. Niin ihanaa. Ja niin helppoja valmistaa.

Tämä curry syntyi siinä ajatuksessa, että on jo kova nälkä. Kaapista löytyi valmiiksi keitettyä kvinoaa, herkkusieniä, luomu baby pinaattia, sipulia, mausteista punaista currytahnaa ja kermaista kookosmaitoa. Ja näiden yhdistelmästä tuli paitsi ihanan makuinen, myös tosi nopea ja helppo ruoka.

Suosittelen kokeilemaan ruskeita herkkusieniä curryissa. Ne vaan toimii. No ihan missä tahansa!

RESEPTI

2 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

AINEKSET

2 sipulia silputtuna

1 pussi luomu baby pinaattia

250 g ruskeita suomalaisia herkkusieniä

1-2 rkl punaista currytahnaa

1 purkki kookosmaitoa

Voit halutessasi lisätä curryyn muita mausteita, kuten valkosipulijauhetta ja suolaa.

TEE NÄIN

Pilko herkkusienet. Kuumenna kasarissa luomu extra neitsyt oliiviöljyä ja kuullota sipuleita öljyssä. Lisää currytahna. Sekoita ja lisää sienet ja pinaatti. Sekoittele ja paista noin 10 minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

Tarjoile keitetyn kvinoan kanssa!

Vinkki! Voit säädellä curryn tulisuutta currytahnan määrällä. Tulisesta pitävä laittaa 2 rkl vähemmän tulisen ystävä vain yhden lusikallisen. Kuvassa on curryn kanssa tarjolla tuoretta minttua joka sopii hyvin niin kvinoan kuin curryn makujen kanssa.

Herkkusieni-pinaatticurry