Äitienpäivän kermainen kookoskaurapuuro ja karamellisoidut kanelibanaanit (Äitienpäivämenu vol 1.-aamupala)

Äitienpäivämenu - Hyvinvointivalmennus - Seinäjoki

Äitienpäivä on jo ihan nurkan takana. Tällä puurolla ilahdutat joko äitisi, vaimosi, ystäväsi, koko perheesi tai ihan vaan itsesi terveellisellä, mutta jälkiruokamaisen herkullisella tavalla. Kukapa ei haluaisi aloittaa aamuaan samettisen pehmeällä, kermaisella ja hiukan vaniljaisella kaurapuurolla karamellisoitujen kanelibanaanien kera?

Resepti on helppo kuin mikä ja valmistus sujuu mutkitta. Anna läheisellesi tai itsellesi mahdollisuus herkutteluun ja hemmotteluun heti aamusta. Tämä puuro antaa siihen mahdollisuuden ilman turhia sokereita, tyhjiä kaloreita tai pahaa oloa. Tästä ei enää päivän aloitus paljoa parane!

Reseptistä tulee joko kaksi jättiannosta tai neljä pienempää annosta, jolloin mahaan jää tilaa vielä esimerkiksi avokadotoastille ja herkulliselle kahville!

Resepti

2-4 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

Puuro

2 dl Luomu kaurahiutaleita

4-5 dl  Vettä

1 dl  Luomu kookosmaitoa

1 tl Merisuolaa

1/2 tl Aitovaniljajauhetta

1/4 tl Kardemummaa

Karamellisoidut banaanit

2 banaania

Kanelia

Aitovaniljajauhetta

Luomu hunajaa

Kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Valmistus

Keitä puuro ohjeen mukaan. Lisää kookosmaito keittämisen loppupuolella. Lisää mausteet ja jätä hautumaan.

Leikkaa banaanit pituussuunnassa ja kuumenna öljy paistinpannulla. Ripottele banaanien paistopinnalle kanelia, vaniljaa ja lorauta hunajaa. Paista nopeasti ja tunne kuinka ihana tuoksu valtaa kotisi!

Annostele puuro lautasille ja koristele herkkubanaaneilla, manteleilla, raakakaakaonibseillä, mustikoilla, karpaloilla, puolukoilla ja sitruunamelissalla. Tai millä tahansa haluamallasi herkulla. (Vinkki: Puuro on makeaa ja tuhtia, joten tähän käy hyvin lisukkeeksi myös kirpeät ja happamat koristeet.)

Nauti äitienpäivästäsi tai ihan mistä vain päivästä! Elämä on tehty nautittavaksi!

Lotta Lahti <3