Äitienpäivän tahini-raakasuklaavanukas

Äitienpäivä. Äitinä olo on itselle se ykkösjuttu. Vaikka olen paljon muutakin, se että olen äiti liikuttaa omassa sydämmessä sellaisia tunteita, joista en ennen osannut haaveillakkaan.

Se, että rakastaa jotakin toista ihmistä enemmän kuin omaa elämää, on hämmentävän ihanaa. Se ehdoton rakkaus, joka kestää kaiken väsymyksen ja ketutuksen on upeaa. Äitiydessä ja äideissä on jotakin yli-inhimillistä, jota on vaikea selittää sanoilla.

Miulla ainakin on niin upea äiti, että ihan huimaa. Toivottavasti osaan olla omille skideille puoliksikaan niin hyvä kasvattaja, kun miun oma äiti on ollut miulle. Ja on edelleen.

Mutta koska äidit on meille niin tärkeitä, olisi kiva tehdä niille jotain spesiaalia äitienpäivä (tai milloin vain!). Ja vielä sellaista spesiaalia, josta äidille tulisi hyvä mieli ja hyvä olo. Sellainen terveysherkku. Mut kuitenkin helposti. Ei liottamalla, vatkaamalla, hyydyttämällä, temperoimalla, pursottamalla……. koko viikonloppu hiki päässä.

No, tässä on jälkiruoka joka ei vaadi A) leivonta tai ruuanlaittotaitoa B) kakkuvuokaa tai uunia C) aikaa D) sokeria, jauhoja tai maitotuotteita

Let’s have a look!

Raakasuklaavanukas on ainakin meikäläiselle se ikuinen suosikki. Kun makeanhimo iskee, vanukas pelastaa. Versioita on monia, mutta vasta hiljattain tajusin käyttää tahinia vanukkaassa.

Tahinihan on seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa, joka sisältää paljon vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten kalsiumia (Fineli). Tahini on myös hyvä levite leivän päälle, ERINOMAINEN vaihtoehto perinteiselle margariinille.

Meillä tämä vanukas upposi todella hyvin lapsillekkin. Ehkä vähän eri ravintosisältö kun perinteisessä jacky makupalassa! 😀

Vanukas on niin tuhtia ja täyteläistä, että se sopisi varmasti myös kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi (jos joskus innostuu leipomaan)! Esimerkiksi arkistosta löytyvän kikhernesuklaakakun. Vink vink.

RESEPTI

TAHINI-RAAKASUKLAAVANUKAS

Annokset 3

Valmistusaika 10 minuuttia

Ainekset

0,5 avokado

1 banaani

2 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl tahinia

0,5-1 tl kanelia

8 tuoretaatelia kivet poistettuna

3 rkl sokeroimatonta päärynäsosetta (käytin bonne)

loraus kauramaitoa

ripaus merisuolaa myllystä

(1 rkl riisiproteiinijauhetta)

Laita kaikki ainekset leivontakulhoon ja aja sauvasekoittimella vanukkaaksi. Koristele mielesi mukaan!

Nauti rennosta oleilusta ilman jättikokoista tiskivuorta tai kipeää vatsaa.

Vanukas-Lotta