Chiahillo makeuttaa ilman sokeria – Ihana marja-hedelmä-hillo viidessä minuutissa!

Sokeri on yksi pahimmista koukuttajista elämässä. Sitä on piilotettuna valmisruokiin, juomiin, leipiin ja kastikkeisiin, leivonnaisista puhumattakaan. Lisäksi kaikki  varmaan jo tietävät, että sokeri aiheuttaa kehollemme ongelmia. Se voi aiheuttaa iho-ongelmia, vaikeuttaa painonhallintaa, aiheuttaa mielialamuutoksia ja riippuvuutta sekä lisätä tulehdustilaa kehossamme. Lisäksi valkoinen sokeri ei sisällä lainkaan ravintoaineita, ainoastaan energiaa.

Kerron teille kuitenkin hyviä uutisia! Sokeria voi välttää, mutta silti säilyttää hemmotteluherkut ruokavaliossa. Makeasta ei siis tarvitse luopua, mutta sokerista kannattaa luopua. Itse tykkään käyttää makeuttamiseen taateleita, kypsiä banaaneja, hunajaa, vaahterasiirappia sekä nyt uusinta tuttavuuttani agavesiirappiia. En käytä keinotekoisia makeutusaineita, koska en usko kehomme hyötyvän niistä, päinvastoin.

Seuraavaan hilloon voi käyttää melkein mitä tahansa marjoja, mutta muista aina käyttää suomalaisia. Ulkomaalaiset tuontimarjat suositellaan aina kuumentamaan ennen käyttöä. Kesällä ja syksyllä voi herkutella suomalaisilla tuoreilla marjoilla. Talvella käytetään pakkasesta saatavia vitamiinipommeja.

Kun marjoja ei kuumenneta, ne säilyttävät parhaiten ravintoarvonsa. Puolukoissa on mm. C ja E-vitamiinia sekä mangaania. Lisäksi ne sisältävät paljon kuituja, jotka pitävät huolta mm. suolistosta sekä vatsan kylläisenä. Mansikka sisältää paljon C-vitamiinia, foolihappoa ja kuituja. (Lähde Fineli )

Eli tämä hillo on superherkullista, mutta myös superterveellistä!

Vinkki! Hillo maistuu myös lapsille (kokeiltu on).

RESEPTI

Valmista hilloa noin 1 dl

Valmistusaika 5 min

Ainekset

9kpl suomalaisia mansikoita (pakaste)

0,5 dl suomalaisia puolukoita (pakaste)

3 rkl chiansiemeniä

1 kpl kypsä banaani

5 kpl tuoretaateleita (KIVET POIS)

(1tl aitovaniljajauhetta)

Ota mansikat ja puolukat sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin. (Tai sulata varovasti mikrossa)

Laita kaikki ainekset kulhoon (korkea kapea muovikulho/mittaastia on hyvä). Sauvasekoittimella kaikki mössksi ja hillo on valmis! Ihanan yksinkertaista ja nopeaa.

Nauti esimerkiksi lettujen tai aamupuuron kanssa!

Chiahillo - hyvinvointi
Viiden minuutin sokeriton hillo makeuttaa aamupuuron

// Lotta Lahti