Helpot maapähkinävoi-raakasuklaaneliöt

Tein tässä yksi päivä taas makeanhimoissani raakaleivonnaisia. Minulla ei ollut taateleita, joten käytin makeutukseen lapsille ostettuja luomu rusinoita.

Käytin muuten aika peruskaavaa, mutta lisäsin proteiinijauhetta antamaan täyttävyyttä.

Näistä tuli niin hyviä, että pakko jakaa resepti. Käytä koristeluun kauden marjoja ja hedelmiä, kuten mansikoita ja kirsikoita.

RESEPTI

HELPOT MAAPÄHKINÄVOI-RAAKASUKLAARUUDUT

8 ANNOSTA

VALMISTUSAIKA 15 MIN + PAKASTUSAIKA

Ainekset

1 pieni kypsä banaani

0,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl pehmeitä luomurusinoita

2 rkl luomu riisiproteiinijauhetta

1,5 rkl maapähkinävoita

2 rkl raakakaakaojauhetta

0,5 dl sulaa kookosöljyä

Tee näin

Laita ainekset kulhoon ja työstä massa sauvasekoittimella tasaiseksi. Tähän voi mennä aikaa, joten ole kärsivällinen.

Jos sauvasekoittimesi ei ole kovin tehokas, anna sen välillä ”viilentyä”, jotta se ei ylikuumene. Vuoraa sitten pieni vuoka tai muovirasia leivinpaperilla.

Kaavi massa vuokaan/rasiaan noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Laita pakkaseen ja pakasta noin 2 h.

Ota huoneenlämpöön ja leikkaa paloiksi. Annoksesta tulee noin 8 pientä palaa. Koristele maapähkinävoilla, pensasmustikoilla, tuoreilla kirsikoilla ja pekaanipähkinöillä. Nauti!

Lotta