RESEPTI
HELPPO JA NIIN IHANA METSÄSIENIPIZZA
2 pientä pizzaa
Valmistusaika 60 minuuttia
Ainekset
0,5-1 l suppilovahveroita
1 ruukku ruohosipulia
2 dl kaurakermaa
1 tl timjamia
1 paketti Farinan pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
0,5 puss kuivahiivaa
2 rkl kuivattua nokkosta
suolaa
2,25 dl vettä
0,5 dl luomu extra neitsytöljyä + öljyä pizzojen ”voiteluun” ja sienien paistamiseen
ravintohiivahiutaleita
tuoretta persiljaa
kuorittuja hampunsiemeniä
Tee näin
Valmista pizzapohja paketin ohjeen mukaisesti (Sekoita jauhoseokseen 0,5 pussia kuivahiivaa, 2,25 dl lämmintä vettä, ripaus suolaa sekä 0,5 dl luomu extraneitsyt oliiviöljyä. Vaivaa tasaiseksi.) mutta lisää siihen 2 rkl kuivattua nokkosta muiden ainesten lisäksi. Jätä tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Puhdista suppilovahverot ja laita ne kuumalle kuivalle paistinpannulle paistumaan. Anna paistua sen aikaa, että neste irtoaa sienistä. Pienennä levyn kuumuutta ja lisää pannulle extra neitsyt oliiviöljyä sekä puntillinen hienonnettua ruohosipulia, ripaus suolaa sekä 1 tl kuivattua timjamia. Paista hiljalleen 10 minuuttia ja lisää sitten 2 dl kaurakermaa sienien joukkoon. Sekoita, laita levy pois päältä ja jätä liedelle tekeytymään.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota sitten taikina ja jaa se kahtia. Pyöritä taikinasta pallot ja paina sitten leivinpapereille litteäksi. Kauli pizzoiksi. Sivele sitten pohjat oliiviöljyllä ja levitä sienitäytettä tasaisesti pohjille.
Paista pizzoja uunissa noin 20-25 minuuttia. Ripottele kypsien pizzojen päälle ravintohiivahiutaleita ja hampunsiemeniä. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa!
Nautinnollisia pizzahetkiä!
Lotta