I love kikherneet.
Smoothiet on edelleen loistavaa sapuskaa. Mutta monesti käy niin, että ne ei yksinään pidä nälkää riittävän kauaa. Itse en ole koskaan ollut mikään proteiinijauheiden ylin ystävä (kyllä, kuitenkin käytän hamppu tai riisiproteiinijauhetta aina aika ajoin) joten olen pohtinut mitä voisin smoothieen piilottaa antamaan täyttävyyttä, kuituja ja proteiinia. Ja vastaushan on ollut edessäni koko ajan. Kikherneet.
Miedon makuiset kikherneet on monikäyttöisiä vaaleita herneitä, jotka käyvät niin suolaiseen kuin makeaan ruuanlaittoon. Niillä voi kätevästi korvata leivonnassa jauhoja (esim. blogistakin löytyvä kikhernekakku). Tai pyöräyttää niistä erilaisia tahnoja leivän päälle.

Kikherneitä saa kaupasta niin kuivattuina (liota ja keitä) kuin purkissa säilykehyllystä.

Monesti turvaudun säilykkeeseen, vaikka kuivatut tulisi edullisemmaksi ja olisi ekologisempi vaihtoehto (noh kukaan ei ole täydellinen). Miedon makunsa vuoksi kikherneet sopivat siis myös smoothieen, koska ne eivät maistu runsaasti marjoja ja hedelmiä sisältävässä smoothiessa ollenkaan. Kannattaa kokeilla ja jopa ihastua!
RESEPTI
2 ANNOSTA
VALMISTUSAIKA 10 MINUUTTIA
Ainekset
100 g suomalaisia pakastemansikoita
1 purkki pirkka persikkaviipaleita mehussa + mehu purkista (sellainen läpinäkyvä purkki)
50-100g metsämustikoita
100 g suomalaisia pakastepuolukoita
2 kypsää luomubanaania
2 rkl chiasiemeniä
2 rkl hampunsiemeniä
1 kypsä avokado
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kypsiä kikherneitä
1 rkl suomalaista luomu hunajaa
1 dl kaurajugurttia
Tee näin
Laita kaikki ainekset isoon blenderiin ja aja tasaiseksi smoothieksi. Nauti ihanien hörseiden ja kaverin kera!