Lämmin veriappelsiinisalaatti

Kasvisruokablogi

♥  Hei, olen Lotta ja olen rakastunut! Nimittäin veriappelsiineihin. Noihin punaisen-keltaisiin makean-raikkaisiin hedelmiin. Voih ja ah, miten ihania ne ovatkaan. Ensin söin niitä ihan muuten vaan sellaisenaan, mutta sitten päätin kokeilla yhdistää ne ”oikean” ruokaan.

Veriappelsiinisesonki jyrää siis vielä pienen hetken. Joten nyt oli hyvä aika meikäläisen kokeilla näitä kaunokaisia salaatissa. Koska ilma on kylmä, halusin salaattini lämpimänä. Ja tästä tuli loppujen lopuksi uusi suosikki! Ohitti siis aiemman suosikkini kermaisen kukkakaalipastan.

Alla resepti, jota suosittelen siis tekemään (jos vaikuttaa mieleiseltä) piakkoin, ennen kuin sesonki loppuu. 🙂

RESEPTI

Lämmin veriappelsiinisalaatti

Valmistusaika 30 min

2 annosta

Ainekset

2 dl kvinoaa (ennen kypsennystä)

2 avokadoa

4 veriappelsiinia

230 g kypsiä kikherneitä

puolikas kesäkurpitsa

1 valkosipulinkynsi

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl kuivattua chiliä

1 tl + 1 tl sellerisuolaa

1 rkl luomu hunajaa

1 dl kaurajugurttia

tl omenaviinietikkaa

1 veriappelsiinin mehu

2 rkl + 1 rkl luomu extra neitsyt oliiviöljyä

kourallinen kuorittuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

(Tuoretta minttua)

Tee näin

Tee ensin kastike. Mittaa astiaan 1dl kaurajogurttia, puolikkaan veriappelsiinin mehu, tl omenaviinietikkaa, 1rkl oliiviöljyä, 1rkl hunajaa, 1tl sellerisuolaa, tuoretta hienonnettua minttua ja yksi valkosipulinkynsi raastettuna. Sekoita ja jätä maustumaan.

Huuhtele  2dl kvinoaa huolellisesti. Keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Pese kesäkurpitsa ja vedä siitä kuorimaveitsellä soiroja. Säästä huokoinen keskiosa ja käytä smoothiessa. Valuta ja huuhtele siivilässä kikherneet. Lämmitä pannulla 2rkl oliiviöljyä ja laita kikherneet ja kesäkurpitsasoirot pannulle. Lisää 1tl sellerisuolaa, 1tl valkosipulijauhetta ja 1tl kuivattua chiliä. Paista keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi veitsellä ja leikkaa renkaiksi. Kuori ja viipaloi avokadot. Kuori ja rouhi pähkinät.

Levitä tarjoilulautaselle kypsä kvinoa, paistetut kesäkurpitsat ja kikherneet, avokadot ja veriappelsiinit. Sekoita varovasti. Ripottele päälle pistaasipähkinät ja tuoretta minttua. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.

Kasvisruokareseptit

Nauti ystävän kanssa tai syö koko setti yksin niin kuin minä. Ooops.

Lotta