Mehevä raakabrownie vie kielen mennessään koko perheeltä!

 

Maidoton ja sokeriton raakabrownie – sallittu jälkiruoka

Tein tässä yksi päivä mieheni kanssa raakabrownieta. Tarkoitus oli tehdä suklaisia raakapalleroita, mutta en jaksanut työstää taikinaa käsin. Tästä laiskuudesta syntyi raakabrownie. (Laiskuudestakin voi siis joskus syntyä jotain hyvää, jee!)

Laitoin taikinaan samoja raaka-aineita, kun käytän yleensä suklaapalleroihin, mutta jätin massan kosteammaksi. Tuloksena oli mehevä, makea, sulkainen ja uskomattoman täyteläinen herkku, joka maistui koko perheelle, niin yksi- ja kaksi-vuotiaille lapsille, kun kohta kolmekymppiselle sokerihiirelle (miehelleni).

Jos haluat, että jääkaapistasi löytyy illan makeanhimoon jotakin helpotusta, tee brownie aamulla jääkaappiin tekeytymään. Nämä valmistuvat ilman uunia kymmenessä minuutissa! Kyllä, kuulit oikein, kymmenessä minuutissa. Massaa työstämään tarvitset mieluiten hyvän sauvasekoittimen. Sauvasekoitin on muutenkin hyvä löytyä keittiöstä, koska se on uskomattoman monikäyttöinen! Hyvän sekoittimen saa noin viidellä kympillä.

No niin nyt reseptiin.

1 kypsä banaani

(1 kypsä avokado)

10-15 tuoretaatelia, kivet pois

4-5 rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaojauhetta, jos raakaa ei löydy)

1 dl kaurahiutaleita (laita gluteenittomia jos tarve)

3/4 dl neitsytkookosöljyä (sulaa)

1 tl aitovaniljajauhetta

ripaus suolaa

ripaus kardemummaa

Laita ainekset kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Ainesten määrät voivat olla valitettavasti viitteelliset, koska itse lisään monesti esim. kaurahiutaleita, kaakaojauhetta tai jopa vettä, jos massa ei tunnu sopivalta. Säädä sinäkin määriä, kun saat massan muusiksi. Maistele ja lisää kaurahiutaleita, jos massa on liian löysää. Lisää kaakaota, jos se ei ole tarpeeksi suklaista. Lisää vähän hunajaa tai lisää taateleita, jos ei ole tarpeeksi makeaa. 🙂

Tarkoitus on saada mehevä, kostea massa, joka jääkaapissa jähmettyy leikattavaksi (jää kuitenkin valmiinakin kosteaksi). Kun massa on valmis kaavi se leivinpaperilla vuorattuun muovi tai peltivuokaan (itse käytin 15-10 cm muovista eväsrasiaa), massa saa jäädä parin sentin paksuiseksi. Laita kelmua päälle ja jääkaappiin. Nauti muutaman tunnin päästä esimerkiksi banaanisiivujen ja hyvän kahvin kanssa! Mmmmmmm..

Sallittuja nautintoja!

// Lotta Lahti