Miksi kannattaa nauraa?

Hyvinvointivalmentaja - Hyvinvointivalmennus - Hyvinvointitapahtumat - Seinäjoki
Asiaa nauramisen hyödyistä.

Nauru on parasta lääkettä.

Oletko kuullut tämän ennenkin? Uskon sen ja hyvästä syystä. Itse pidän naurua, kepeyttä ja iloa erittäin tärkeinä hoitokeinoina, joilla voidaan vaikuttaa omaan ja muiden fiilikseen. Vaikka hymyilisit ilman syytä, siitä tulee parempi mieli. Hymy vie aivoihin viestin, että olet hyvällä tuulella. Tähän perustuu myös naurujooga. Kun nauraa väkisin, alkaa naurattaa, koska se on hassua.

Kyse on enemmän omista asenteista kuin taidoista.

Vaikka kannatan naurua ja hymyilyä, en tarkoita, ettei elämässä saisi olla surullinen. Saa olla. Saa itkeä. Kaikki tunteet kuuluvat elämään. Tarkoitan, että hymyssä suin elämä vain yksinkertaisesti maistuu paremmalta. Ja mikä parasta, sitäkin voi tietoisesti harjoitella. Nimittäin nauramista!

Haluatko olla viehättävämpi? Hymyile ja naura enemmän!

Haluatko olla sosiaalisempi? Hymyile ja naura enemmän!

Haluatko olla onnellisempi? Hymyile ja naura enemmän!

Nauru ja hymy eivät maksa mitään, mutta niillä on suuri merkitys sinulle itsellesi. Niillä on suuri merkitys myös ihmisille ympärilläsi. Ystävällisyys, kiltteys ja huomaavaisuuskaan eivät maksa mitään. Ja näillä, jos millä on merkitystä.

Naurulla on todettu olevan monia terveydellisiä vaikutuksia. Se esimerkiksi

  1. Vähentää stressiä
  2. Alentaa verenpainetta
  3. Ehkäisee masennusta

Ja ennen kaikkea se on kivaa.

Mistä sitten johtuu, että emme naura enemmän? Pidetäänkö nauravaisia ihmisiä jotenkin höpsöinä ja epäpätevinä? Siinä tapauksessa olen mieluummin höpsö ja onnellinen, kuin älykäs ja onneton.

Hyvinvointivalmennus - Seinäjoki
Viisas neuvoo iloitsemaan elämästä – hyvinvointivalmennus

Kumman tien sinä valitset?

// Lotta Lahti