Miksi mua väsyttää?

Kävin pari viikkoa sitten ihan rehellisesti verikokeissa mittauttamassa omia veriarvoja. Jo (liian) pitkään kestänyt väsymys alkoi oikeasti haitata arkea ja elämää. Univelkojen poisnukkuminen ei auttanut eikä omasta mielestä kyse ollut psyykkisestä problematiikasta.

Noh, sain Puhdilta – https://www.puhti.fi/ yhteistyömahdollisuuden käydä testauttamassa vitamiiniarvot ja sain siinä samalla aika laajat tulokset, että missä mennään.

Labrakokeet on siitä hyvä keksintö, että sinne pääsee täysin ilman lähetettä tai pitkiä jonotuksia. Sujui todella mutkattomasti! Edellinen kokemus testeissä käymisestä oli nimittäin koronatestit lasten kanssa ja tämä oli siihen verrattuna viiden tähden luksusloma.

Tilasin Puhdilta paketin ja varasin ajan labraan. Pari päivää myöhemmin kävin labrassa ja jo seuraavana päivänä sain puhelimeen tiedot. Anemia vaivaa ja myös alhainen D-vitamiinitaso. Noh, siinä jo vähän selitystä miksi nukkumalla ei saa oloa ylös tai miksi liikunta ei onnistu.

Olen koko aikuisiän tiennyt, että omat rauta-arvot on päälaellaan, mutta en ole saanut paljoakaan asialle tehdyksi. Joitakin pieniä rautakuureja on tullut syötyä, mutta siinä se sitten onkin. Nyt kun sain mustaa valkoisella faktaa missä mennään, ei ole enää tekosyitä olla marssimatta apteekkiin ja hankkia ihan kunnon kuurit.

Mikä siinä onkin, että oma terveys ”maksaa liikaa”, että ei voi sijoittaa siihen?

Kun saan rauta-arvot kohdilleen aion ehdottomasti jatkaa niin rakkaita liikuntaharrastuksia (jotka on olleet viimeiset 5 kk hyllyllä). Here I come jooga ja uinti!

Kiitos Puhdille kun jeesasitte minua ja numeroilla motivoitte pitämään huolta itsestä.

Testit saatu yhteistyössä Puhdilta. <3