Minttusuklaa- raakakakku

Makealla linjalla jatkuu reseptien jako. On ollut viime viikkojen aikana ”selittämätön” makeannälkä. Hyvä puoli siinä on, että silloin tulee väännettyä paljon uusia herkkuja! (Selittämätön tarkoittaa yleensä stressiä ja liian vähäistä unta haha)

Tämäkin kakku on siitä hyvä valinta, että se ei sisällä mitään erikoisia raaka-aineita (en ole itsekkään mikään mestarileipuri). Raaka-aineet saattavat jopa löytyä sinulta omasta kaapistasi valmiina.

Mikä tässä kakussa on erikoista on sen helppous. Helppokin voi olla hyvää ja kaunista. Ja vielä terveellistäkin. Kakku joka sisältää hyviä rasvoja, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Aika siistiä eikö vain?

Kakku on ihanan makeaa, mutta kuorrute on kuitenkin aavistuksen raikasta ja kevyttä. Avokado tuo kauniin värin ja minttu raikkauden. Pohjassa maistuu suklaa ja kuorrutteessa minttu. Naam! Kakku on maidoton, pähkinätön ja gluteenittomilla kaurahiutaleilla gluteeniton. Vegaanisen siitä saat käyttämällä makeutukseen esimerkiksi vaahterasiirappia tai agavea.

PS. Tätä kakkua söi meillä myös lapset ( 1v, 2v ja 4 v.).

Lupaa, että teet tätä, nostat jalat ylös ja nautit elämästä!

RESEPTI

MINTTUSUKLAA-RAAKAKAKKU

Noin 8 palaa

Valmistusaika 30 minuuttia + pakastus

Ainekset

1 kerros

2 ruskeapilkkuista banaania

5rkl sulaa kookosöljyä

15 tuoretaatelia

1,5 DL kaurahiutaleita

4 RKL raakakaakaojauhetta

Ripaus suolaa

Kasvisruokablogi - Elämäntapamuutos
Avokadoa ja minttua

2 kerros

1rkl kaurahiutaleita

2 avokadoa

2 RKL hunajaa

1 DL sulaa kookosöljyä

15 vahvan mintun lehteä

Valmistus

Aloita 1. kerroksen tekemisellä. Sulata kookosöljy kevyesti vesihauteessa. Poista taateleista kivet ja laita kaikki 1. kerroksen ainekset kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa pieni (16 cm) irtopojallinen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaavi massa vuokaan tasaisesti. Aseta pakkaseen odottamaan.

Tee sitten 2. kerros. Sulata taas kookosöljy vesihauteessa. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Revi mintunlehdet ja laita kaikki 2. kerroksen ainekset joko tehokkaaseen blenderiin tai kulhoon (sauvasekoittimella) ja aja tasaiseksi. Ota kakkuvuoka pakasteesta ja kaavi 2. kerros 1. kerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen. Pakasta 3 h ja leikkaa paloiksi. Tarjoa heti. Säilytä valmiiksi pilkottua kakkua pakasteessa ja anna sen sulaa noin 30 min ennen nauttimista!

Kasvisruokablogi - elämäntapamuutos
Valmis nautittavaksi!

Lotta