Nyt tekee mieli palata takaisin helppoihin, kasviksia pursuaviin arkiruokiin. Tässä wokissa yhdistyy eriväriset vihannekset sekä kikherneet tällä kertaa nuudelien (nuudeleiden?- mikä on oikeinkirjoitus) muodossa.
Tykkään wokeista, koska ne valmistuu nopsaan ja on värikkäitä! Paksoi on hyvä lisä mutta ei välttämätön. Jos et löydä kaupasta kikhernenuudeia, käytä tavallisia ja lisää wokkiin kypsennyksen loppuvaiheessa kypsiä kikhereitä.
RAIKAS KIKHERNENUUDELI-WOKKI
Ainekset
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 paksoita
kourallinen valkokaalia suikaloituna
2 porkkanaa
0,5 kesäkurpitsaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 luomulimen kuori raastettuna (säästä lime tarjoiluun)
2 tl sitruunaruohotahnaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl ananasmehua (esim säilykepurkista)
2 tl yrttisuolaa
1 tl seesamiöljyä
Kylmäpuristettua luomu kookosöljyä paistemiseen
Lisäksi tuoretta korianteria tai persiljaa ja kikhernenuudeleita
Tee näin
Silppua sipulit, kuori ja raasta inkivääri sekä pahoittele kasvikset. Kuumenna kasarissa 2-3 rkl kookosöljyä ja lisää sipulit sekä sitruunaruohotahna. Sekoita. Lisää myös paksoit, suikaloitu valkokaali, porkkanat ja kesäkurpitsat.
Sekoittele kasviksia pannulla ja lisää suola ja soijakastike. Paista kasviksia kasarissa kymmenisen minuuttia, jonka aikana keitä kikhernenuudelit kattilassa paketin ohjeen mukaan.
Lisää raastettu lime, seesamiöljy sekä ananasmehu pannulle ja hömpsäytä kasvisten joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon vielä kikhernenuudelit ja tarkista maku! Tarjoile tuoreen korianterin, tuoreen limen ja soijaksastikkeen kanssa.
Vinkki! Tämän wokin kanssa voisi toimia aika hyvin alta olevasta linkistä löytyvä
Hyvää alkanutta vuotta 2019!
– Lotta