Nyhtökaura-thaisalaatti

Seuraava postaus on tehty yhteistyössä kasviproteiinivalmisteita valmistavan suomalaisen yrityksen, Gold&Green Foods, kanssa.

Kokeilin pitkästä aikaa nyhtökauraa, koska ”maapalloa rakastavat proteiininlähteet” ovat lähellä sydäntäni. Samasta syystä haluan jakaa teille erittäin käyttökelpoisen reseptin, johon sopii mainiosti maustamaton nyhtökaura. Maustaton on siitä kätevä, että sen voi itse marinoida juuri haluamallaan tyylillä. No tällä kertaa minun teki mieli raikasta, suolaista ja juuri sopivan täyttävää thaisalaattia.

Olen tehnyt ja jakanut blogissa thai-inspiraatiosalaatteja aikaisemminkin, mutta pakko myöntää, että tästä tuli tähän mennessä paras. Jep, ihan tosi hyvä! Salaisuus on nyhtökauran pyörittely omassa mausteliemessä ennen paistinpannulla rapeaksi paistamista.

Mutta tämän kokeilun perusteella suosittelen kokeilemaan nudenyhtistä, jonka raaka-aineita ovat: Vesi, kaura 21 % (kauralese, täysjyväkaurajauho, kauraproteiini), herneproteiini 21 %, härkäpapuproteiini 11 %, rypsiöljy, jodioitu suola (0,5%). Proteiinia tuotteessa on 29,8 g/100 G elikkäs aika paljon. Ainut miinus tulee kuitupitoisuudesta, joka jää 2,2 %, kun esimerkiksi kidneypavussa kuituja on 12 %.

Täällä lisää tietoa: https://goldandgreenfoods.com/productcategory/pulled-oats/

NYTHIS-THAISALAATTI

4 annosta

Valmistusaika 30 minuuttia

AINEKSET

1 pkt nyhtökauraa (nude)

1 rkl soijakastiketta

1 rkl suomalaista luomu hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

2 tl seesamiöljyä

kuivattua chiliä

murskattu valkosipulinkynsi

1 cm pätkä raastettua inkivääriä

1 rkl limemehua

Tee näin. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää nyhtökauta joukkoon. Hiero marinadi nyhtökauraan ja jätä tekeytymään salaatin pilkkomisen ajaksi.

Salaatti

puolikas varhaiskaali suikaloituna

2 porkkanaa tikuiksi leikattuna

1 kurkku suikaloituna

1 puntti tuoretta korianteria

1 tuore chili

100 g keitettyjä riisinuudeleita

(uunissa paahdettua parsakaalia)

Kastike: 3 rkl soijakastiketta, 3 limen mehu, merisuolaa, 3 rkl suomalaista luomu hunajaa, 2 rkl seesamiöljyä, 2 valkosipulinkynttä raastettuna. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon salaatin ainekset.

Paista marinoitunutta nyhtökauraa paistinpannulla noin 10 minuuttia oliiviöljyssä kunnes se alkaa olla hieman rapeaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Täyttäviä salaattihetkiä!

Lotta