Pähkinä-suklaaneliöt – elikkäs snikersin uusi muoto

raakasnikers, kasvisruokablogi

Tuhtia herkkua olisi nyt tiedossa. Nimittäin näin pakkassäillä tekee mieli lämpimiä ja mausteisia pataruokia ja keittoja, mutta myös täyteläisiä herkkuja. Ja sitä nämä herkkuneliöt ovat. Modaus raaka-snikersistä nimittäin.

Tämä syntyikin siitä, että mun piti tehdä raaka-snikerskakku blogiin, mutta mulla ei ollut maapähkinöitä. Tsekkasin kaapit ja siellä oli saksanpähkinöitä. Joten ajattelin, että tehdään tällä kertaa jotakin vähän erilaista!

Nämä on niin tuhteja, että ohjeesta tulee periaatteessa 9 palaa, mutta palat voi leikata vielä kahtia, jolloin ohjeesta tulee 18 annosta. Säilytä neliöitä pakastimessa ja nappaa aina makeannälän iskiessä! Tarjoa myös pahaa aavistamattomalle kahvivieraalle ja anna neliöiden hurmata!

Pähkinä-suklaaneliöt

Annokset 9 (18)

Valmistusaika 30 min + jähmettymisaika noin 1 h

15×15 cm vuoka

Ainekset

POHJA

4 reilua ruokalusikallista maapähkinävoita tai mantelivoita

5 rkl mantelijauhoa

2 rkl agavesiirappia

merisuolaa

TÄYTE

18 tuoretaatelia

2 rkl kauramaitoa

3 kukkurallista rkl jämäkkää kookosöljyä

1 rkl agavesiirappia

kourallinen saksanpähkinöitä rouhittuna

merisuolaa

KUORRUTUS

Sulata päälle reilu kerros (100 g) raakasuklaata vesihauteessa tai käytä tummaa vegaanista suklaata (tällöin leivos ei toki ole raaka, mutta täysin soppeli valinta sekin!)

 

Valmistus

Vuoraa 15×15 cm neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla. (käytin jotain vanhaa keksilaatikkoa 🙂 )

Valmista ensin pohja. Lusikoi pähkinä- tai mantelivoi kulhoon ja sekoita joukkoon mantelijauho ja agavesiirappi. Taikinasta on tarkoitus tulla helposti muotoiltavaa. Jos taikina on vielä löysää ja käsiin tarttunaa voit laittaa sen hetkeksi pakastimeen jähmettymään ennen levitystä. (Mulla pähkinävoi oli jääkaapissa ennen valmistusta jolloin se oli valmiiksi jähmeämpää)

Kumoa se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele käsillä tasaisesti pohjaksi. Rouhi päälle myllystä hieman merisuolaa. Laita pakastimeen odottamaan.

Tee sitten täyte. Laita metalliseen kuumennusta kestävään astiaan kookosöljy ja sulata se vesihauteessa. Ota pois liedeltä. Lisää joukkoon taatelit, joista on poistettu kivi. Lisää myös agavesiirappi ja maito ja aja sauvasekoittimella tai tehokkaalla tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.

Ota pohja pakastimesta ja lusikoi täyte tasaisesti pohjan päälle. Painele päälle pähkinöitä, rouhi ihan vähän merisuolaa ja aseta takaisin pakasteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta se vielä kerrosten päälle. Anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin ajan.

Leikkaa neliöiksi ja nauti! Säilytä leivonnaista pakastimessa.

Lotta