Pikaiset kvinoa-falafelit ja helppo tsatsiki

elämäntapamuutos - hyvinvointi - blogi

Tässä helppo ja hyvä falafel-ohje. Tee ohjeesta joko pyöryköitä ja tarjoa ne tsatsikin sekä hyvän salaatin kaverina. Tai tee pihvejä ja sujauta ne tsatsikin kanssa hampparin väliin, tadaa, teit juuri herkullisen vegehampparin! Hyvä sie!

Jotta ruoanlaittoon ei menisi kauaa arjessa, sinulla on hyvä olla valmista keitettyä kvinoaa jääkaapissa. Jos ei älä hätäile, kvinoan keittäminen ei ole iso homma. Sen kun huuhtelet kvinoan huolellisesti ja annat sen kiehua 15 minuuttia. Kata kvinoan kiehuessa pöytä ja anna sykkeesi ja hengityksesi rauhoittua ruokailua varten.

Syö nämä pyörykät heti paistamisen jälkeen. Ne on parhaimmillaan heti!

RESEPTI

Valmistusaika 30 minuuttia

Noin 15 pyörykkää

1 paketti valmista falafel-sekoitusta (valitse sellainen, jossa on vain kikhernejauhoa/rouhetta ja mausteita)

3 dl kiehuvaa vettä

1 dl keitettyä kvinoaa

2 rkl kurpitsansiemenjauhoa

1 rkl psylliumia

  1. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja anna tekeytyä 15 minuuttia.
  2. Pyörittele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä.
  3.  Paista kookosöljyssä keskilämmöllä ihanan rapeiksi pyöryköiksi.
  4. Tarjoa helpon tsatsikin ja tuoreen korianterin kanssa.

Helppo tsatsiki

0,5 kurkkua

2 tl valkosipulimurskaa

2 dl kaurafraichea tai täysrasvaista turkkilaista jugurttia

1 tl yrttisuolaa

Raasta kurkku kulhoon. Sekoita joukkoon valkosipuli, jugurtti/fraiche sekä 1 tl yrttisuolaa. Tarjoa kvinoa-falafelien ja tuoreen korianterin kanssa!

Hyviä falafel-hetkiä!

Lotta Lahti