Nämä suklaapallerot on ihan huisin hyviä. Siis ihania pieniä herkkupalleroita. Suklaisia, makeita, pehmeitä, terveellisiä ja koukuttavia. Täydellistä ainakin meikäläisen makuun.
Raakapallerot on vielä suhteellisen helppoja tehdä. Massa sileäksi ja pyörittely. (Ota lapset mukaan!) Ja sitten kuorrutuksessa pyörittely. Valmis! Ei siis vaikeaa. Mutta sauvasekoittimen pitää olla tehokas. Muuten se ei jaksa survia massaa, vaan ylikuumenee ja rikkoutuu. Satsaa siis hyvään sauvikseen. Sillä pärjää pitkälle!
RESEPTI
Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min
Ainekset
1,5 kypsää banaania
3 rkl chiasiemeniä
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl vettä
2 rkl maapähkinävoita
8 tuoretaatelia kivet poistettuna
3 rkl suomalaista luomuhunajaa
ripaus suolaa
2 rkl riisi-tai hamppuroteiinijauhetta
0,5 tl kanelia
3 rkl kaurahiutaleita
4 rkl sulaa kookosöljyä
Kuorrutus
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
Tekovaiheet
Laita kaikki palleroihin tulevat ainekset kulhoon. Muista poistaa taateleista kivet ja sulattaa kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sauvasekoittimella tai tehokkaalla blenderillä sileäksi massaksi.
Laita herkkumassa jääkaappiin jähmettymään ennen pyörittelyä. Anna jähmettyä ainakin 15 minuuttia jääkaapissa. Pyörittele palloiksi.
Laita kuorrutuksen ainekset laakealle vadille/lautaselle ja pyörittele pallerot seoksessa. Tarjoa heti. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Vinkki! Ota mukaan töihin ja tarjoa työkavereille kahvitauolla. 🙂
Lotta