2 minuutin helppo proteiinipesto

Hyvinvointivalmennus - elämäntapamuutos - resepti

Tykkään helpoista resepteistä, jotka jollakin tavalla helpottavat arkea ilman, että fiksuista valinnoista tarvitsee tinkiä. Siitä tämäkin resepti syntyi. Käytän monesti vihreää pestoa levitteenä leivän päällä, koska se vaan maistuu enemmän kun voi ja sisältää paljon tyydyttymätöntä rasvaa.

Tämä resepti on sinulle, joka rakastat pestoa, mutta et viitsi syödä sitä purkkitolkulla viikossa. Omatekemä pesto on aina parempaa, mutta monesti tulee turvauduttua kaupan purkkiin. Itse tykkään käyttää sellaista kaupan pestoa, jossa on mahdollisimman paljon basilikaa ja mahdollisimman vähän juustoa ja säilöntäaineita.

Resepti yhdistää peston ja lemppariraaka-aineeni kikherneet. Kikherneet ovat supermuunneltava raaka-aine ja sisältävät runsaasti proteiinia. Lisäksi ne ovat miedon makuisia ja sopivat näin hyvin monien makumieltymyksiin. Tällainen ”pesto” tai enemminkin tahna sisältää enemmän proteiinia ja tuoretta yrttiä ja vähemmän rasvaa.

Hyvinvointivalmennus - kasvisruokareseptit
Syö vaikka 100 % kauraleivän kanssa!

Resepti

2 rkl vihreää pestoa purkista (käytin pirkan) tai omatekemää pestoa (aina parempi)

1 puntti tuoretta basilikaa

1 rkl neitsyt oliiviöljyä

2 rkl ravintohiivahiutaleita

1 prk säilykekikherneitä (käytin luomu)

Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vedä sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Onneksi olkoon tahna on valmis!

Nauti vaikka vegekulhojen, uunijuuresten tai leivän kanssa. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa, jossa se säilyy viitisen päivää hyvänä. Itse söin tahnan parissa päivässä. 🙂

Lotta Lahti <3

Vink, vink! Jos tykkäsit reseptistä, käy ihmeessä liittymässä postituslistalle, jolloin saat ensimmäisenä tiedon ensi kuussa julkaistavasta inspiroivasta terveellisten ja herkullisten reseptien e-kirjasta.

Inspiroivat e-reseptit tulossa