Puhtaamman huomisen puolesta – Biohajoavat puhdistusaineet

Suomalaista mustikkasaippuaa, kirsikka-pyykkietikkaa, sitruunaista nestesaippuaa ja luonnollista tekstiilien raikastajaa. Ah, sain niin ihania biohajoavia, kotimaisia ja vegaanisia pesuaineita kokeiluun, että tämä perheenäiti ei meinannut pysyä pöksyissään.

Tiedostan sen faktan, että elämme kemiakaalien ympäröimänä. Lisäksi lapsemme altistuvat päivittäin suurelle määrälle kemikaaleja, joiden monimutkaisista vaikutuksista emme vielä tiedä kaikkea. On ympäristövaikutuksia sekä terveysvaikutuksia.

Ja kaikkeen altistukseen ei yksinkertaisesti voi vaikuttaa. Tai ainakaan minä en arjen tiimellyksessä voi. Fakta kuitenkin on, että tämä rakas maapallo on meillä vain lainassa, joten on enemmän kuin järkevää yrittää pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta. Ja helpoin keino on tehdä tietoisia kulutusvalintoja (ja jättää kuluttamatta, kun se on mahdollista).

Kemikaaleille altistumista voi vähentää esimerkiksi suosimalla luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa, välttämällä ylimääräisiä kemikaaleja täynnä olevia ilmanraikastimia sekä tuoksukynttilöitä, suosimalla ympäristövastuullisia tuotteita, valitsemalla luonnonmateriaaleja vaatteisiin ja muihin tekstiileihin sekä käyttämällä myrkyttömiä ja ekologisia puhdistusaineita.

Kolme kovaa luonnonmukaista puhdistusainetta löytyy jokaiselta kotonta!

  1. Sitruuna
  2. Sooda
  3. Etikka

Täältä voit lukea enemmän sitruunan, etikan sekä soodan käytöstä siivouksessa! Suosittelen!

Täältä voi lukea lisää siivousaineiden ympäristöhaitoista. Suosittelen, vaikka tieto lisää yleensä tuskaa. Tieto ja väliaikainen tuska kuitenkin auttaa meitä muuttamaan tapojamme ympäristölle kestävämpään sekä meille terveempään suuntaan.

 

Adeliina-tuotesarjaa

Se on sellainen homma, että kotia on kuitenkin vaan siivottava. Pyykkiä on pestävä ja pesuaineita käytettävä. Raikas pyykki ja puhdas koti ovat sitä arjen luksusta. Sitruunan, soodan ja etikan lisäksi löytyy myös ekologisia, biohajoavia pesuaineita. Yksi tuotesarja on suomalainen Adeliina.

Adeliina -tuotesarjan takana häärii Lapualainen perheenäiti Tiina. Puhtaasti erilaiseen Adeliina-tuotesarjaan kuuluvat mm. pyykkietikka, tekstiilien raikastaja, pyykinpesuaine, astianpesuaine, nestesaippua sekä puhdistussuihke kodin päivittäiseen puhdistukseen. Jes, sanon minä!

Aion itse käyttää jatkossa Adeliinan pyykki-etikkaa, joka toi pyykkiin ihanan tuoksun. Lisäksi käyttöön jää tekstiilien raikastaja, joka puhdistaa maton helposti ripottelemalla valkoista ”puuteria” matolle ja imuroimalla sen pois. Raikastajan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska minulla korkki tippui ravistelun yhteydessä ja koko purkin sisältö levisi matolle. Haha, pitää olla tarkempi seuraavalla kerralla, mutta matto tuli puhtaaksi!

Nestesaippua, Pyykkietikka ja Tekstiilien puhdistaja

Iloisia siivous- ja pesuhetkiä!

Lotta