Lehtikaalia ja päärynää haukannut iki-ihana raakasuklaa-jäätelö

kasviruoka, nicecream, reseptit

Tämä jäätelö on siitä niin super-ihana, että se on sekä terveellinen, että herkullisen pehmismäinen. Se sisältää laadukkaita hiilihydraatteja ja hyviä pehmeitä rasvoja. Lisäksi siinä on vitamiineja ja proteiiniakin löytyy hamppuproteiinijauheen muodossa. Tykkään itse hamppuproteiinista, koska se on kotimainen vaihtoehto riisiprodelle ja vegaaninen vaihtoehto heralle. Eli hampulla mennään minun kohdallani. Laita itse sinulle sopivaa proteiinijauhetta, niin lopputuloksesta tulee itselle mieleinen! 🙂

Jäätelö saa jouluista makua suklaasta ja kardemummasta ja hauskan värinsä vihreistä kasvikunnan tuotteista. Kermaisuuden takaa kypsä avokado ja makeuden ylikypsä banaani, päärynä ja luomu hunaja. Tämä jäätelö kaipaa tehokkaan blenderin, jotta se saadaan sileäksi. Tai toooosi tehokkaan sauvasekoittimen. Tehokkuus takaa silkkisyyden. Muuten jäätelö jää rakeiseksi ja lehtikaalit eivät hienonnu joukkoon. Silloin suutuntuma ei ole ehkä se ideaalein herkutteluun. Jos lehtikaali ei sovi vatsallesi, kokeile sen sijasta kourallista tuoretta pinaattia?

Ohje on siis maidoton, sokeriton, gluteeniton ja jauhoton. Mutta naminami hyvänmakuinen. Koska itse tykkään kontrasteista, suosittelen nauttimaan tämän jäden esimerkiksi lämpimän pitkään hautuneen kaurapuuron kera, jolloin annoksesta riittää kahdelle. Tai vaikka omatekemän granolan kanssa.

Tiesitkö muuten, että voit pitää aina pakkasessa pilkottua kypsää banaania smoothieita ja jäätelöitä varten. Tee siitä rutiini. Aina sunnuntaisin pilko ylikypsää banaania pieniin pakasterasioihin ja laita niitä pakkaseen odottamaan herkkujen tekoa. Voin pakastaa myös sekoituksia, kuten banaania, kiwiä ja mangoa tai banaania, kesäkurpitsaa ja mansikkaa tai banaania, mustikkaa ja vadelmaa. Itse valitset omien mieltymysten mukaan. Suosittelen aina käyttämään kypsiä hedelmiä, koska ero makeudessa on merkittävä. Raaka banaani ei ole makea, joten smoothieissa ja jädeissä aina kypsää, jooko?

RESEPTI – RAAKASUKLAA JÄÄTELÖ

Valmistusaika 10 min + banaanien pakastusaika

Annokset 1-2

Raaka-aineet

1-2 dl mantelimaitoa

2 rkl kookoshiutaleita

1 lehtikaalin lehti (kova keskiruoti pois)

2 keskikokoista kypsää päärynää (kuorettomana)

1 kypsä avokado (kivi ja kuoret pois)

1,5 pakastettua ylikypsää banaania

2 rkl hamppuproteiinia (tai muuta sinulle sopivaa prodejauhetta)

2 rkl luomu hunajaa

2 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl kardemummaa

ihan pienen pieni ripaus vuori, meri tai ruususuolaa

Tee näin

Laita kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Sekoitus voi viedä aikaa, mutta ole kärsivällinen, lopputulos on ihana kun koostumus on sileää.

Nauti vaikka puuron tai granolan kanssa ja fiilistele joulunodotusta!

Jäätelö-intoilija Lotta Lahti