Raakasuklaa-mokkatryffelit

raakaleivonta

Makeannälkä. Iltapäiväkahvi. Jotain hyvää. Jotain suklaista. Jotain helppoa. Ehkä jopa terveellistä.

Mieti, kun makeannälän iskiessä jääkaapissa olisikin odottamassa näitä ihania raakasuklaa-mokkatryffeleitä? Miten iloinen yllätys tämä voisi olla esimerkiksi työpaikalla tai kotona kun ystäviä tai perhettä tulee kylään?

Ja miten siistiä näitä tryffeleitä on tehdä yhdessä lasten kanssa! Kädet suklaamassassa ”Saa sotkea ja syödä”-meiningillä! Taattu menestys!

Eli näitä tryffeleitä kannattaa kokeilla jos

A tykkää suklaasta

B  tykkää kahvista

C on laiska leipuri

D välttelee sokeria ja vehnää

Eiköhän siis kokeilla ja tehdään näitä vaikka porukalla perheen, puolison tai frendien kanssa!

RESEPTI

RAAKASUKLAA-MOKKATRYFFELIT

noin 10 tryffeliä

valmistusaika noin 30 minuuttia

Ainekset

16 tuoretaatelia kivet poistettuna

loraus kauramaitoa

2 rkl luomu raakakaakaojauhetta

1-2 rkl luomu pikakahvijauhetta

(2 rkl kuivattua tyrnijauhetta tai muuta marjajauhetta)

1 rkl luomu riisiproteiinijauhetta

0,5 dl luomu kaurahiutaleita (gluteeniton)

3 rkl sulaa luomu kookosöljyä

Kuorrutukseen esimerkiksi kookoshiutaleita, raakakaakaobibsejä tai kaurahiutaleita

Tee näin

Poista taateleista kivet. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Lorauta kauramaitoa vain sen verran, että saat massaa työstettyä sauviksella. Liika maito löysyttää taikinaa.

Laita massa jääkaappiin kovettumaan noin 15 minuutiksi ja pyörittele sitten massasta palleroita. Pyöritä tryffelit valinnaisissa kuorrutteissa ja nauti!

raakaleivonta
Mokkaiset raakasuklaatryffelit

Lotta