Ruusukaalisipsit

Ruusukaalit, nuo ihanat vihreät ravinteikkaat ja monikäyttöiset pallerot. Lapsena en pitänyt ruusukaaleista, en ollenkaan. Ehkä sen takia, että myös yleinen ”trendi” oli, että ruusukaalit ovat pahanmakuisia ja niitä pitää syödä vain velvollisuudesta. Noh, siksi haluan levittää ruusukaalien (ja kaikkien muidenkin vihannesten, hedelmien ja marjojen) ilosanomaa. Niitä ei kannata syödä velvollisuudesta, vaan siksi että ne on aivan superherkkuruokaa!

Sen todistavat myös nämä sipsit.

Ruusukaalisipsit myös vähentävät ruokahävikkiä, kun yleensä ruusukaalien uloimmat lehdet kehotetaan heittämään pois. No nyt niille on herkullinen käyttötarkoitus.

Tämä resepti on helppo. Mutta tärkeää on, että et käytä liikaa suolaa. Aivan, kuten lehtikaalisipseissä, suolassa pätee ohje Less is more.

RESEPTI
RUUSUKAALISIPSIT

Valmistusaika 20 minuuttia

Ainekset

500 g ruusukaaleja

2 rkl luomu extra neitsyt oliiviöljyä

ripaus suolaa

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ruusukaalit huolellisesti. Leikkaa kaaleista kanta irti ja irrottele lehdet leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Kaaleista lähtee muutama kerros lehtiä irti, mutta keskiosa jää kokonaiseksi, joten laita kaalien ”sisäosat” tiiviiseen muovirasiaan ja käytä ne esimerkiksi wokkiin, pastaan tai paahda uunissa omana ruokana. Kunhan et heitä niitä pois! 🙂

Tähän irrotteluun menee hetki aikaa, mutta ole kärsivällinen.

Kuivaa ruusukaalien lehdet huolellisesti ja hiero niihin öljy sekä ripaus suolaa. Voit kokeilla myös muita mausteita! Paahda lehtiä uunissa 15-25 minuuttia riippuen uunisi tehokkuudesta. Vahdi sipsejä, jotta ne eivät pala, mutta paahda riittävän pitkään, että ne muuttuvat ihanan rapeiksi ja mahtavat herkullisiksi.

Herkuttele sellaisenaan tai esimerkiksi salaatissa tai bowlissa!

  • Lotta