Aika n. 1 h
1 sipuli
1 suippopaprika
100 g suomalaista babypinaattia (luomu)
pari nuppua parsakaalia
rasiallinen suomalaisia siitakesieniä (luomu)
punaista currytahnaa noin 1-2 rkl
valkosipulitahnaa 1 tl
inkivääritahnaa 1 tl
hunajaa 1 rkl
3 dl kaurakermaa
kookosöljyä 1 rkl
täysjyväriisiä haluamasi määrä (luomu)
tarjoiluun soijakastiketta, persiljaa, limeä
Keitä riisi ohjeen mukaan.
Pilko sipuli ja suippopaprika. Laita neitsytkookosöljyä pannulle ja lisää sipulit ja paprikat ja currytahna. Anna huumaavan tuoksun täyttää keittiösi. Kuullota noin 2 min. Pese pinaatti ja parsakaali sekä sienet. Lisää pannulle pinaatti suikaloituna ja lisää myös muutama nuppu parsakaalia pilkottuna. Lisää myös maustetahnat ja hunaja. Sekoittele. Lisää lopuksi sienet, jos ovat pieniä, ei tarvitse pilkkoa. Lisää kerma, laita kansi päälle ja liesi pienelle. Hauduta sen aikaa, että riisi kypsyy tai noin 10-15 minuuttia.
Tarjoa tuoreen persiljan, soijakastikkeen ja tuoreen limen kanssa. Ilahduta itsesi ja ystäväsi terveellisellä, mutta herkullisella ruoalla.
// Lotta Lahti