Superhelppo arkiwokki

Hyvinvointiblogi- Elämäntapamuutos - kasvisruoka

Alkaako taas mietintä, että mitä oikein ensi viikolla syödään? 🙂 Haluan helppoa, hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa, kiitos. Noh tässä yksi vinkkivitonen siihen pyyntöön.

Inspiraatiota, mitä tehdä arkena kun on kiire, eikä jaksa miettiä sen enempää. Nimittäin lämmittävä porkkana-lehtikaali-herkkusieni-nuudeliwokki, jossa maistuu sopivasti inkivääri. Ottakaa ihmeessä tämä resepti talteen ja antakaa sen lämmittää teitä syksyn pimeinä iltoina.

Tämä resepti ja paljon muuta tietoa kasviksien käytöstä ruoanlaitossa löytyy Facebookista tapahtumasta Kasviksista päääruoka, ei lisuke. Se on minun ja Ravintovalmentaja Mirka Tuovinen ylistys kasvisten lisäämiselle ruokavalioon. Helppoa, hyvää ja terveellistä.

Sillähän on eniten merkitystä mitä me syömme päivittin, päivästä toiseen, viikosta toiseen. Ei sillä mitä me syödään kerran kuukaudessa. Panosta siis perusjuttuihin. Värikkääseen, kasviksia pursuilevaan, monipuoliseen ruokavalioon. Lisää vinkkejä kasvipainotteiseen ruokaan on tulossa 31.10.2017 ilmestyvässä e-kirjassa. Tilaa kirja täältä Lupa nauttia – Kauniin elämän pääruoat ennakkon, saat sen heti ilmestymispäivänä sähköpostiisi ja inspiroituminen voi jatkua!

PORKKANA-LEHTIKAALI-HERKKUSIENI-NUUDELIWOKKI

Annokset 3
Valmistusaika 30 minuuttia
Vaikeustaso – HELPPO

AINEKSET
2 levyä riisinuudelia, 2 porkkanaa, 2 purppuraa lehtikaalin lehteä, 100g tuoreita ruskeita herkkusieniä, peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä, 1 sipuli, 300g kypsiä kikherneitä tölkistä, 1 tl punaista currytahnaa, 1tl käsittelemätöntä suolaa, ripaus mustapippuria, 2dl kaurakermaa, 2 rkl neitsyt kookosöljyä paistamiseen

VALMISTUS
Kuori ja pilko porkkana kiekoiksi. Pese lehtikaali ja irroita kova keskiruoti. Pilko lehtikaali ja sipuli pieneksi paloiksi. Puhdista sienet keittiöliinalla ja pilko pienemmäksi. Raasta inkivääri. Huuhtele säilykekikherneet. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna paistinpannulla kookosöljy ja lisää pannulle currytahna ja porkkanat, sipuli ja lehtikaali. Kuullota hetki. Lisää suola ja pippuri, inkivääri sekä sienet ja kikherneet. Paista 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kypsät valutetut nuudelit. Nauti tuoreen mintun kanssa!

Lotta