Tahmea valkosipulitofu ja maapähkinävoikastike

kasvisruokablogi - elämäntapamuutos

Noniin, tässä nopea resepti, joka käy hyvin kun sinulla on jääkaapissa marinoitua kaalisalaattia leftoverina (aina kannattaa olla kaapissa marinoitua kaalisalaattia, se säilyy hyvin ja käy monien ruokien kanssa). Täällä esimerkiksi ohje Kaalisalaatti

Olen jo pitkään haaveillut tällaisesta kombosta, jossa olisi karamellisoitua tofua ja rasvaista, täyteläistä kastiketta raikkaan salaatin kaverina. Suikaloin kuloon vielä reilusti raakaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kevätsipulia tuomaan raikkautta. Koko homman kruunaa rouhitut saksanpähkinät ja tuore lime, jota voit puristaa koko komeuden päälle ennen tarjoilua. Nam nam!

Tahmea valkosipulitofu

2 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

Ainekset

250 g maustamatonta kiinteää tofua kuutioituna

2 rkl kookosöljyä

2 tl valkosipulitahnaa

2 tl juoksevaa luomu hunajaa

Lisää kookosöljy kuumalle pannulle (ei täysillä) lisää joukkoon tofukuutiot, hunaja ja valkosipuli. Sekoita keskenään. Paista tofuja välillä käännellen noin 10-15 minuuttia niin, että ne ruskistuvat ja saavat ihanan karamellisoidun pinnan. Nauti maapähkinävoikastikkeen ja kaalisalaatin kanssa.

Maapähkinävoikastike

2 annosta

Valmistusaika 5 minuuttia

Ainekset

2 rkl pehmeää maapähkinävoita (lämmitä hetki mikrossa, jos liian jämäkkää)

1-2 rkl soijakastiketta

2 tl chilikastiketta

(3 rkl vettä)

2 rkl extra neitsyt oliiviöljyä

puolikkaan appelsiinin mehu

1 tl omenaviinietikkaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa voimakkaasti sekaisin. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan että saat sopivat koostumuksen kastikkeeseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. (Huom. soijakastike on hyvin suolaista, jonka vuoksi reseptissä ei ole käytetty suolaa!) Tarjoa tahmean valkosipulitofun kanssa!

Lotta