Täyteläinen maapähkinävoi-raakasuklaavanukas herkkuchiavanukkaalla, eli terveelliset vanukasöverit!

Heippa!

Tämä jälkiruoka syntyi aivan jäätävistä herkkuhammaskolotuksista. Sellaisista, jolloin tekee mieli syödä koko maailman rasvat ja sokerit. No, en syönyt vaan tein maapähkinävoi-raakasuklaavanukasta ja vielä lakuhimoissani raakalaku-chiavanukasta kaveriksi. Tällä setillä ruokkii helposti neljä nautiskelijaa.

Maapähkinävoi on siitä ihana raaka-aine, että se tuo sellaista ”pyöreyttä” raakasuklaan makuun. Tähän reseptiin voi toki kokeilla myös muita pähkinävoita tai mantelivoita.

Överi-täyteläisten vanukkaiden kanssa sopii syödä raikkaita marjoja ja rouskuvia pähkinöitä. Kokeile esimerkiksi karhunvatukoita, vadelmia, karpaloita tai mustikoita. Resepti on tyylilleni uskollinen, eli sokeriton, maidoton ja gluteeniton.

RESEPTI

Maapähkinävoi-raakasuklaavanukas

4 annosta

Valmistusaika 10 minuuttia

Ainekset

4 cm pätkä kesäkurpitsaa

3 rkl päärynäsosetta

2 rkl sokeritonta 100 % maapähkinävoita

2 rkl raakakaakaojauhetta

1 avokado

1 yliylikypsä banaani

3 tuoretaatelia kivet poistettuna

loraus kauramaitoa

Tee näin

Laita ainekset tehokkaaseen blenderiin ja aja tasaiseksi vanukkaaksi.

Raakalakritsi-chiavanukas

4 annosta

Valmistusaika 5 min + 2h (tai yön yli) tekeytyminen

Ainekset

Luomu kauramaitoa 2 dl

1 rkl raakalakujauhetta

2,5 rkl chiasiemeniä

(loraus hunajaa)

Tee näin

Sekoita kaikki ainekset kulhossa esimerkiksi vispilällä. Laita jääkaappiin tekeytymään. Sekoita ensimmäisten tuntien aikana massaa välillä lusikalla, jotta koostumuksesta tulee tasainen.

Parhaan lopputuloksen saat, kun maltat antaa vanukkaan tekeytyä yön yli. Nauti maapähkinävoi-raakasuklaavanukkaan kanssa ja sano hyvästit makeanhimollesi terveellisellä tavalla.

Lotta