THE PITSA – eli vihreän viettelijättären kvinoa-tattaripitsa

kasvispitsa - hyvinvointiblogi

Tässä on sellaisen pitsan resepti, jota ilman ei kannata elää.

The Pitsa on hyvä kuulua reseptiarkistoosi, jos haluat yllättää itsesi aivan saakelin herkullisella ja superterveellisellä pitsalla. Pitsa on täynnä vihreitä vihanneksia ja ihanan suolaista pestoa. Se saa kontrastia paistetuista kasviksista sekä kypsän pitsan päälle laitetuista tuoreista vihreistä herkuista.

Pitsa on täynnä kehoasi helliviä ravintoaineita sekä mieltäsi helliviä makunautintoja. Luulin ennen, että hyvän pitsan salaisuus on juusto. Nyt huomaan olleeni väärässä. Joo, juustopitsakin on hyvää, mutta tämä yksilö ei jää sitä kaipaamaan. Tattarijauhot ja kvinoajauhot toimivat yhdessä hyvin, mutta jos sinulla ei ole kvinoajauhoa, voit kokeilla korvata sen jollain toisella gluteenittomalla jauholla. Tällä ohjeella pohjasta tulee reunoilta ihanan rapsakka. Nami.

Tarjoaisin tätä pitsaa viikonloppuna ystäville. Yhdessä herkuteltaisiin (ja vieraat ihmettelisivät voiko terveellinen pitsa olla näin hyvää?) ja naurettaisiin putouksen sketsihahmoille. Samaistun niin siihen väsyneeseen äitiin.

Mutta tää pitsa hei, cmoooon miten hyvää!

THE PITSA

Gluteeniton, vegaaninen

Valmistusaika 1 h 15 min, 2-4 annosta

POHJA

1 dl kvinoajauhoa

1,5 dl tattarijauhoa

2,5 dl vettä

1 rkl kuivahiivaa

1 rkl psylliumkuitua

0,5 tl suolaa

0,5 tl kuivattua timjamia

2 rkl extraneitsytoliiviöljyä

loraus luomu hunajaa

Kaada 42 asteinen vesi leivontakulhoon. Lisää kuivahiiva, mausteet ja hunaja. Sekoita. Sekoita jauhot ja psyllium keskenään ja lisää ne sitten veden joukkoon sekoittaen ensin lusikalla/puuhaarukalla ja lopuksi alustaen kädellä öljyn taikinaan. Laita keittiöliina päälle ja jätä kohoamaan 30-45 minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut kumoa se leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan pinnalle hieman tattarijauhoja ja kaulitse se ohueksi noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Taikinasta tulee noin 1 uunipellillinen.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Valmista täytteet.

TÄYTTEET

2 rkl vihreää pestoa (esim. pirkka tai vegaanisena urtekram, tai itse tehty)

1/3 osa isosta kesäkurpitsasta

0,5 tl suolaa

pippurisekoitusta myllystä

5 keskikokoista herkkusientä

1 tl valkosipulimurskaa

5 broccoliinia

1 -2 rkl ravintohiivahiutaleita

mustapippuria myllystä

kurpitsansiemeniä

herneenversoja ja tuoretta timjamia

Levitä kaulitulle pitsapohjalle tasaisesti 2 rkl vihreää pestoa. Jätä pitsa odottamaan täytteitä.

Pese ja pilko kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Paista niitä sitten paistinpannulla extraneitsytoliiviöljyssä kummaltakin puolelta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippuriseoksella. Asettele kypsyneet kiekot pitsapohjan päälle.

Puhdista sienet keittiöliinalla, pilko ne ja paista niitä valkosipulimurskan kanssa paistinpannulla miedolla lämpötilalla tilkassa extraneitsytoliiviöljyä kunnes sienet saavat hieman väriä. Lisää sienet pitsan päälle.

Halkaise broccoliinit pituussuunnassa ja asettele ne pitsan päälle.

Paista pitsaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ripottele kypsän pitsan päälle ravintohiivahiutaleita ja rouhi hieman mustapippuria myllystä. Viimeistele nautinto kurpitsansiemenillä, tuoreella timjamilla ja herneenversoilla. Nauti isolla ännällä!

hyvinvointiblogi
Pitsa on vaan parasta….mmm..

Lotta