The ultimate Kesäsalaatti

Kesäsalaatti maistuu herneiltä, retiiseiltä, avomaan kurkuilta ja varhaisperunoilta. Toki siihen lisätään kaikkea muutakin siistiä antamaan potkua ja rakennetta. Tämä salaatti valmistuu siis puolessa tunnissa. Jos sinulla on grilli käytettävissä valmista nektariinit ja kikherneet esimerkiksi nyyteissä ja varhaissipuli grilliritilällä. Jos käytät uunia paahda raaka-aineet uunipellillä.

30 minuuttia

4 annosta

Ainekset

2 dl vihreitä herneitä

4 dl kypsiä kikherneitä

100 g rucolaa

100 g luomu baby pinaattia

2 avomaan kurkkua

4 nektariinia

12 varhaisperunaa keitettynä

4 varhaissipulia

Kastike

1 dl kaurajugurttia

merisuolaa

1 rkl sitruunamehua

1 murskattu valkosipulinkynsi

(1 rkl tyrnihilloa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja hiero niihin mausteita (suola, paprikajauhe, valkosipulijauhe) ja oliiviöljyä. Lisää halkalaistut nektariinit, joista on poistettu kivi. Pese kevätsipulit ja lisää nekin uunipellille. Hiero sipuileihin vähän oliiviöljyä ja laita pelti uuniin.

Pese rucola, pinaatti, retiisit ja kurkku ja kuivaa ne huolellisesti. Levitä laakeaan tarjoiluastiaan rucola ja pinaatti. Pilko kurkku ja ripottele joukkoon. Leikkaa retiisestä naatit irti ja käytä salaattiin vain puneinen osa. Pilko ja lisää salaattiin. Lisää myös vihreät herneet.

Sekoita kastikkeen ainekset toisiinsa ja jätä maustumaan.

Tarjoile salaattipedin kanssa keitettyjä varhaisperunoita, uunissa paahdettuja elementtejä, jugurttikastiketta ja tuoretta sitruunaa.

Oikein hyvää juhannusta! Nauttikaahan kaikista ihanista värikkäistä kasvikunnan herkuista!

Terkuin, Lotta