Yksi parhaista suklaaraakakakuista ever

raakasuklaakakku - kasvisruokablogi

Hei sinä suklaan ystävä. Tämä resepti on sinulle. Tämä on yksi tykätyimmistä resepteistäni, joten teen sille ikioman hehkutuspostauksen. Ohje löytyy siis myös täältä kolme kovaa suklaareseptiä

Monien raakakakkujen ongelma on niiden työläys ja omituiset raaka-aineet. Noh, tällä kakulla ei ole sitä ongelmaa. Ei pähkinöiden liottelua, eikä vaikeasti lausuttavia erityisraaka-aineita.

Tämä kakku on tosiaan yksi parhaista raakakakuista, joita olen maistanut. Ja maku sattui kohdalleen aivan yllättäen. Onneksi kirjoitin ainesten määriä ylös samalla kun heittelin niitä kulhoon.

Jopa ”suklaapatukoiden suurkuluttaja” mieheni kysyi mitä tässä on ja sanoi kakusta, että se on ihan älyttömän hyvää.

Lupaa siis, että teet tätä. Huomaat eron heti ensimmäisellä suullisella. Elämä on vaan ihanaa kun on kakkua.

Resepti

1 dl kaurahiutaleita

13 tuoretaatelia kivet poistettuina

1 kypsä avokado

1 dl puhdistamon suklaasmoothieaineksia tai raakakaakaojauhetta

7 rkl sulaa kaakaovoita

1 rkl luomuhunajaa

3 rkl sulaa neitsytkookosöljyä

1/4 tl kardemummaa

1/4 tl kanelia

muutama rouhaisu merisuolaa myllystä

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Maistele ja lisää makeutusta tai mausteita maun mukaan. Voit myös lisätä taikinaan aitoa vaniljaa. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (18 senttiä halkaisija) leivinpaperilla ja kaavi massa vuokaan. Laita pakkaseen. Anna jähmettyä 15 minuuttia. Tee sitten kuorrutus.

Kuorrutus

0,5 dl neitsytkookosöljyä

0,5 dl raakakaakaojauhetta

4 rkl luomu hunajaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää raakakaakaojauhe ja hunaja sekaan. Sekoita ja kaada jähmettyneen kakkumassan päälle. Laita pakastimeen jähmettymään noin neljäksi tunniksi.

Kakku säilyy pakkasessa hyvin. Parhaimmalta se maistuu kun otat sen huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen nauttimista.

raakasuklaakakku - kasvisruokablogi

Lotta Lahti